Tafel reserveren Menukaart & foto’s van gerechten

 

Welkom bij Restaurant Aan het Bosch,

 

 

De oorsprong

Restaurant Aan het Bosch maakt onderdeel uit van het vier-sterren boutique hotel Huize Koningsbosch.

Gebouwd in 1932 naar ontwerp van architect Den Tex, die samen met tijdgenoot Berlage in Amsterdam destijds veel bekende gebouwen ontworpen heeft.
Aan de ligging is ook de naam van het restaurant ‘Aan het Bosch’ ontleend. 
Het ligt namelijk aan de rand van het Noord-Hollands duinreservaat.

 

Van 1932 tot 2014 heeft het gebouw dienst gedaan als allereerste jeugdherberg van Nederland.
Tijdens een ingrijpende renovatie, die geduurd heeft tot mei 2015, heeft het gebouw een totale metamorphose ondergaan.
Sindsdien is het een stijlvol en eigentijds ingericht boutique hotel en restaurant, waar kwaliteit, comfort en gastvrijheid de boventoon voert.

 

 

 

De Chef kok

Een kennismaking met Chef Carsten Röbling:
Carsten, 53 jaar, kwam op 25-jarige leeftijd vanuit Duitsland naar Nederland. Zijn stage heeft hij gelopen bij Dieter Müller (Schlosshotel Lehrbach) en Joachim Wissler (restaurant Vendôme).
In zijn loopbaan heeft hij samengewerkt met inspirerende Nederlandse Chefkoks zoals John Halvemaan, Pieter de Ronde en Alan Pearson. Als Chefkok heeft hij gewerkt in geroemde restaurants als Het Roode Koper (Leuvenum), Aagje Deken (Middenbeemster), Den Burgh (Hoofddorp) en Augusta (IJmuiden).

 

 

 

 

De stijl

Zelf omschrijft hij zijn kookstijl als: ‘Herkenbaar, Puur, Ambachtelijk, Sterk seizoensgericht, Topkwaliteit producten, Respect voor product en dierenwelzijn en waar mogelijk lokaal, biologisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het restaurant

Het restaurant wordt ook wel ‘de haardzaal’ genoemd vanwege de grote originele haard in het midden. De architectonische nissen maken van elke tafel een fijne plek om te genieten.

 

 

 

 

We zien er naar uit u te mogen verwelkomen.
Namens ons hele team en natuurlijk ook namens Chef Carsten wensen wij u alvast een hele smakelijke en gezellige avond. 


Met warme groet,

Saskia Geraeds & Rob Redmeijer

 

 

Lees méér over de geschiedenis van de Franse keuken